- Katılım
- 11 Nisan 2006
- Mesajlar
- 5
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Malzemeler
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sirke
1/2 bardak domates suyu
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 bardak doğranmış soğan
1/2 çay kaşığı tuz
750 gr dilimlenmiş bonfile
Yapılışı
Küçük bir tencerede soğan, sarımsak ve kırmızı biberi margarinle çevirin. İçine domates suyu, sirke, bal, tuz ve kara biberi ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Sos koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın. Bu arada, bütün halindeki etin yağlı kısımlarını bir bıçakla ayırın. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu üzerine sürün. Kızdırılmış ızgarada yedi dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz pişme oranına göre 5-7 dakika daha pişirebilirsiniz. Çevirdikçe üzerine sos sürmeye devam edin. Eti dilimleyerek servise sunun.
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sirke
1/2 bardak domates suyu
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 bardak doğranmış soğan
1/2 çay kaşığı tuz
750 gr dilimlenmiş bonfile
Yapılışı
Küçük bir tencerede soğan, sarımsak ve kırmızı biberi margarinle çevirin. İçine domates suyu, sirke, bal, tuz ve kara biberi ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Sos koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın. Bu arada, bütün halindeki etin yağlı kısımlarını bir bıçakla ayırın. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu üzerine sürün. Kızdırılmış ızgarada yedi dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz pişme oranına göre 5-7 dakika daha pişirebilirsiniz. Çevirdikçe üzerine sos sürmeye devam edin. Eti dilimleyerek servise sunun.