Malzemeler
1 Kilo Taze Yufka
Yarım Kilo Tavuk Kemiksiz
1 Baş Soğan
3 Yumurta + 1 Yumurta Sarısı
1,5 Bardak Yoğurt Kaymaksız
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ ( Mısırözü )
Yeterli Miktarda Tuz, Karabiber
Tarif
Kemiksiz tavuk etleri bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk etleri tiftilir.
Başka bir kapta ince ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Tiftilen tavuk etleri pembeleşen soğana yarım bardak su ile eklenir. Tuz ve karabiber ile beş dakika ağzı kabalı olarak pişirilir. Başka bir kapta 3 yumurta, 1 bardak kaymaksız yoğurt ve sıvı yağ ile çırpılır. Dibi yağlanan tepsinin içine bütün 1 adet yufka serilir. Serilen yufka üzerine yapılan karışım ve soğanlı tavuk serpilir. Bu şekilde kalan yufkalar parçalanıp kat kat dizilir. 1 yumurta sarısı ile yarım bardak yoğurt çırpılarak tepsiye dizilen yufkaların üzerine serpilir.
200º lik fırında 40 dk. pişirilir. Fırından çıkan tepsinin üzerine su serpilerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
1 Kilo Taze Yufka
Yarım Kilo Tavuk Kemiksiz
1 Baş Soğan
3 Yumurta + 1 Yumurta Sarısı
1,5 Bardak Yoğurt Kaymaksız
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ ( Mısırözü )
Yeterli Miktarda Tuz, Karabiber
Tarif
Kemiksiz tavuk etleri bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk etleri tiftilir.
Başka bir kapta ince ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Tiftilen tavuk etleri pembeleşen soğana yarım bardak su ile eklenir. Tuz ve karabiber ile beş dakika ağzı kabalı olarak pişirilir. Başka bir kapta 3 yumurta, 1 bardak kaymaksız yoğurt ve sıvı yağ ile çırpılır. Dibi yağlanan tepsinin içine bütün 1 adet yufka serilir. Serilen yufka üzerine yapılan karışım ve soğanlı tavuk serpilir. Bu şekilde kalan yufkalar parçalanıp kat kat dizilir. 1 yumurta sarısı ile yarım bardak yoğurt çırpılarak tepsiye dizilen yufkaların üzerine serpilir.
200º lik fırında 40 dk. pişirilir. Fırından çıkan tepsinin üzerine su serpilerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.