Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

tavuklu yalanci suböregi

KraLice-

New member
Local time
07:27
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
1
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Malzemeler
1 Kilo Taze Yufka
Yarım Kilo Tavuk Kemiksiz
1 Baş Soğan
3 Yumurta + 1 Yumurta Sarısı
1,5 Bardak Yoğurt Kaymaksız
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ ( Mısırözü )
Yeterli Miktarda Tuz, Karabiber

Tarif

Kemiksiz tavuk etleri bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk etleri tiftilir.
Başka bir kapta ince ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Tiftilen tavuk etleri pembeleşen soğana yarım bardak su ile eklenir. Tuz ve karabiber ile beş dakika ağzı kabalı olarak pişirilir. Başka bir kapta 3 yumurta, 1 bardak kaymaksız yoğurt ve sıvı yağ ile çırpılır. Dibi yağlanan tepsinin içine bütün 1 adet yufka serilir. Serilen yufka üzerine yapılan karışım ve soğanlı tavuk serpilir. Bu şekilde kalan yufkalar parçalanıp kat kat dizilir. 1 yumurta sarısı ile yarım bardak yoğurt çırpılarak tepsiye dizilen yufkaların üzerine serpilir.
200º lik fırında 40 dk. pişirilir. Fırından çıkan tepsinin üzerine su serpilerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst