Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

10 numara şart

F

fiesta73

Guest
10 numara şart
trans.gif
Yazarımız İsmet Tongo, sezonun ilk maçı öncesi Galatasaray’ı mercek altına aldı: 04.08.2006
trans.gif
trans.gif
trans.gif
trans.gif
trans.gif
trans.gif
trans.gif
kenetlenme_gs1703.jpg

‘Bugüne kadar yapılmış doğru dürüst tek bir transfer yok. Klasik bir 10 numara ne yapıp edip alınmalı’

‘Gerets’in istediği ön libero da gerekli. Okan ve Mehmet şimdilik bu soruna geçici bir çözüm olabilir’

Soru 1: Yapılan transferler yeterli mi? Gerets’in ön libero ısrarı doğru mu? Sizce bu takımın takviyeye ihtiyacı olan öncelikli bölgesi neresidir?
Cevap: Şu anda yapılmış doğru dürüst bir transfer yok. Alınan Carrusca kapalı bir kutu. Ülkesinde herkes ‘iyi futbolcu’ diyor, ama biz henüz görmedik. Üstelik hazırlık maçlarında da oynamadı, direkt Ankaraspor karşısına çıkacak. Yani ‘zar atıp ne geldi’ diye bakmaya gideceğiz. Okan kadroda yok. Tolga benim tanıdığım Tolga değil. Trabzonspor’dayken futbol oynuyordu, şimdi ise kasap mı, futbolcu mu anlayamadım. Çift dalmalar, kasıtlı fauller ve tekmelerle 90 dakikayı tamamlamaya çalışan futbolcunun Galatasaray’da yeri yok. Galatasaray’a alınması gereken futbolcu, kim olursa olsun sırtında 10 numarayı taşıyacak kaliteli biri olmalıdır.

Soru 2: Gerets’in gençlere bakışını samimi buluyor musunuz? Hangi gençler A Takım’da oynamayı hakediyor?
Cevap: Şu anda herkesin dilinde bir tek şey var; Mönchengladbach karşısındaki Galatasaray onbiri. Sarı-Kırmızılı takımın gençleri bu maçta gerçekten çok güzel oynadılar. Gerets gençlere sadece uzaktan bakıyor. Bir-ikisini oynattı. Ancak devamlı oynatacak havada değil. Ne yapmak istediğini uzaktan da olsa görüyoruz. Bir tek hatırlatma ve uyarıda bulunayım; Galatasaray’ın bu gençlere sadece Monchengladbach maçında değil, pek çok maçta iytihacı var. Yani bu gençler artık oldular. Ve oynamak zorundalar. En dikkati çekenler de Arda, Aydın, Ferhat ve Mehmet.

Soru 3: Gerets’in ısrarla istediği ön libero hala alınamadı. Takım içinden alternatifler kim olabilir?
Cevap: Gerets Galatasaray’da bir ön libero istiyor, kesinlikle haklı. Ancak yolu yanlış. Gözdağı vermek için herkesi orada oynatıp, Galatasaray’ı zor durumda bırakıyor. Bir teknik direktör elindeki elemanları şartlara göre değerlendirip sahaya sürer. Bugün sağır sultan bile ön liberoya ihtiyaç olduğunu biliyor. Galatasaray’ın iki Adnan’ı ‘uğraşıyoruz’ diyorlar. Nereye bakıyorlar bilmiyorum. Bütün bunları düşünmek zorundalar, geç bile kaldılar. Geçen yılın şanslı şampiyonluğunu bu kez bulamayabilirler. Bugün için takım içinden bu görevi yapacak kimseyi göremiyorum. Geçici olarak Mehmet ve Okan belki...

Soru 4: Lig için konuştuk. Ancak 9 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı var, bu kadro orada ne yapar?
Cevap: Şu kesin, Galatasaray bir Tromsö faciası daha yaşamamalı. Eğer yaşarsa, bu ‘yönetim yaşamaz’ demektir, yani giderler. Yönetim kurulu akıllı bir çalışma içinde süratle eksik transferleri tamamlamalı. Gerets iki de bir çıkıp ‘bunları alamadık, elendik’ dememeli. Galatasaray zor bir eleme maçı oynayacak. Bunu kimse kolay maç sanmasın. Diyorum ki, yönetim nasıl yaparsa yapsın, ama transferleri yapsın.

İsmet TONGO
İsmet.tongo@fanatik.com.tr

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8