Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

2011 LYS sonuçları açıklandı

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
20:41
Katılım
23 Eylül 2006
Mesajlar
9,165
Tepkime puanı
48
Puanları
0
2011 LYS sonuçları açıklandı




Yüzbinlerce öğrencinin merakla sonucunu beklediği LYS sınav sonuçları açıklandı.

21.07.2011 - 13:59​

lys_5_yabanci_dil_sinavi_sona_erdi.jpg



Ölçme Seçme ve YerleştirmeMerkezi (ÖSYM), LisansYerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları bugün açıklandı. 18 ayrı puan türüyle tercihin yapılabileceği sınava 895 bin öğrenci girdi.
Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesinden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesinden Utku Evci birinci oldu. sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesinden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesinden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.
LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı.
BAŞARILI İLLER

LYS'de en başarılı olan iller Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın, en az başarılı iller ile Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin olarak sıralandı.
BAŞARILI LİSELER

LYS'de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM ile ilgili olarak, “İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir” açıklaması yaptı.
KILAVUZLAR BAŞVURU MERKEZLERİNDE

2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00’de sona erecek. 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin “ internet adresinden yayımlandı. Kılavuzun basılı hali ise, başvuru merkezlerinde incelenebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar, tercihlerini doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla ya da internetten bireysel olarak yapabilecek.



 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst