Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

6222 sayılı yasa nasıl uygulanıyor?

kaptan-8

Co Admin
Local time
00:22
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
9,366
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Adana
Bursasporlu taraftarlar, Beşiktaş-Galatasaray maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı yaptı. Taraftarlar adına konuşan Mehmet Güzelsöz, 6222 sayılı yasanın kendilerine en ağır şekilde uygulandığını belirtirken, sert açıklamalarda bulundu.




bursateksastribunleri_GTE4T.jpg

Bursasporlu taraftarlar geçtiğimiz gün Fİ Yapı İnönü Stadyumu'ndaki Beşiktaş-Galatasaray maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Bursasporlu taraftarlar adına açıklama yapan Teksas Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, "Bugün bu açıklamayı, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, İnönü Stadyumu'nda yaşanan olaylar ve ardından gelişen süreç nedeniyle yapma gereği duyduk. Aslında konu her ne kadar ilgili Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasından hareketle gündemimize girmiş olsa da, genel bir uygulama ve çifte standart ilişkindir. Bilindiği gibi, mevzubahis karşılaşmanın son dakikalarında Beşiktaş taraftarının sahaya girmesi ve hakem Hüseyin Göçek ile Galatasaraylı futbolcuya saldırma teşebbüsünde bulunmasıyla hat safhaya ulaşan olaylar yaşanmıştır. Bu olaylardan hareketle, 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nın en ağır şekliyle uygulandığı Bursaspor tribünlerinin mensupları olarak konuyu dikkatle takip ettik. Ve gelinen noktada sorma gereği duyduğumuz birkaç sorumuz vardır" dedi.
"NE YAPTIRIM UYGULANDI?"
7 Mayıs 2011 günü Bursa'da Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan olaylar sebebiyle 53 tarafın cezaevine girdiğini hatırlatan Güzelsöz, "Bir çok taraftarımız 4 ay süresince bu sebepten ötürü cezaevinde kalmış ve süreçte ifadesinde başvurulan birçok arkadaşımız şu an için ceza kalksa da müsabakalardan men cezası almıştır. Peki ya bahsi geçen Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında olayların içerisinde yer alan kişilere ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? Bunu sormak en doğal hakkımızdır. Çünkü gerek geçtiğimiz aylarda şike soruşturması sürecine ilişkin olarak bir yürüyüşte Fenerbahçe taraftarları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylar, gerek Çağlayan Adliyesi önünde geçtiğimiz haftalarda yaşanan olaylar, gerekse Trabzon'da geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda, Bursa'da en ufak bir olayda dahi en sert biçimde uygulanan 6222 sayılı yasanın nasıl uygulandığını bilmiyoruz. Bu sorularımıza verilecek yanıt, yasanın uygulanılırlığının şehirlere ve camialara göre değişip değişmediği sorusuna da yanıt olacaktır" şeklinde konuştu.
"TÜM ANADOLU KULÜBÜ TARAFTARLARINA ÇAĞRI YAPIYORUZ"
Bahsi geçen karşılaşma sonrasında medyanın büyük bölümünün olayların üstünü örtme çabaları olduğunu belirten Güzelsöz, "Bu, 'İstanbul yerel basınının' ilk vukuatı ve taraflı tutumu olmadığı gibi son vukuatı ve taraflı tutumu da olmayacaktır. Çünkü para hırsı ve çıkar ilişkilerinin ana akım spor medyasının bir kısmını getirdiği nokta ne yazık ki büyük ölçüde budur. Ancak 7 Mayıs 2011 günü yaşanan olayları tekrar tekrar göstererek tartışan ve İnönü'de yaşanan olayların ardından kısa cümlelerle olayları geçiştiren yayıncı kuruluş başta olmak üzere hiçbir kişi, kurum ve kuruluş, Bursaspor camiasının Anadolu'nun en güçlü sesi olarak bu ayrımcılık üzerine kurulu çarka çomak sokabileceğiniz unutmasın. Tüm renktaşlarımızı Lig TV üyeliklerini iptal etmeye ve dekoderlerini iade etmeye davet ediyoruz. Bu boykot çağrımızı tüm renktaşlarımızın kulak asacağını biliyor, yaşanan eşitsizlikler karşısında susmama erginliğindeki tüm Anadolu kulübü taraftarlarına da aynı çağrıda bulunuyoruz" diyerek açıklamalarını tamamladı.


SELİM KURTULAN: BURADA OLSAYDI CEZAEVİNDEYDİK
Bursaspor amigosu Selim Kurtulan ise, "Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olaylar Bursaspor maçında çıksaydı şu anda cezaevindeydik. Yasa neden İstanbul'da uygulanmıyor. Bursa polisi uyguluyor, neden İstanbul polisi uygulamıyor? Lütfen gerekli kişiler bu konuyla ilgilensinler. Biz kimsenin ceza almasını istemiyoruz. Ama bir yasa varsa herkese uygulansın. Bu yasa uygulanmazsa daha çok sahaya atlayan olur" diye konuştu.

NTVSpor
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst