Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

800 milyon TL borç

@hmet

UZAKLARDAN
Local time
10:17
800 milyon TL borç

070320102139494238919_2.jpg

G.Saray’ın efsanesi Süren ve eski 2. başkanı Altaylı’nın iddiası ortalığı karıştırdı.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]

[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Başkanlık seçimi yaklaşan G.Saray’da sular durulmuyor. Eski 2. başkan ve şu anki başkan danışmanı Yiğit Şardan’ın yakın arkadaşı Fatih Altaylı’nın Habertürk’teki, “Geçen gün eski başkan Faruk Süren, eski başkanlar Ergun Gürsoy, Ali Dürüst ve ben yemek yedik. Ben borcun 600 milyon TL olduğunu söylerken, Süren ‘Yeni krediyle borç 800 milyon TL’ye çıktı’ dedi” yazısı tepki gördü.
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adnan Polat ve camianın önde gelenleri borcun 129 milyon dolar olduğunu savunurken, iddialara da yanıt verdiler.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ADNAN POLAT: Raporlar ortada[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Borçların gerçekleri yansıtmadığı 800 milyon TL’yi bulduğu konuşulmuş. Divan Kurulu ve yeminli müşavirlerin hazırladığı raporlar orada. Divan Kurulu’nun oluşturduğu komisyon orada. Üyelerimizi doğru bilgilendiriyorum. Çünkü G.Saraylılar’ın doğruyu bilme hakları var. 2 yılda kulübü nereye getirdiğimizi herkes görüyor. Görmek istemeyen de görmüyor. Doğruları her platformda anlatacağım.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Adnan Öztürk’le birleşme gibi bir ihtimalim yok. Birlikte olmamız, iki başkan adayının birleşmesi sorusuna cevap bile vermem. Yapılan icraatları herkes görüyor. Ondan sonrası aklı selim Genel Kurul üyelerinin seçimine kalıyor. Hangi başkanı isterlerse onu seçerler.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]GÖKMEN ÖZDEMİR: Bunu diyen art niyetlidir[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]G.Saray’ın borcunun 800 milyon TL olduğunu söylemek için insanın uzun zamandır beri kulüpten uzak olması gerekli.. Son 4 yıldır kulübün hesapları hem bağımsız deneticiler tarafından hem de divan kurulunun belirediği bir komisyon tarafından sıkı şekilde denetleniyor. Bu komisyon üyelerinin söylediklerine göre de deneticiler tüm raporlara ve bilgilere kolaylıkla sahip olabiliyorlar. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bütün bu şartlar ışığında G.Saray Denetim Kurulu’nun 27 Şubat’ta açıkladığı borç-alacak farkı, kulübün kasasından çıkacak nakit parayla birlikte 129 milyon dolardır. Son alınan kredinin faiziyle beraber bu borç 200-220 milyon dolar civarına çıkmıştır. Borcun 800 milyon TL olduğunu söylemek art niyetliliktir. 100 veya 120 milyon doları bilançoda saklayabilirsiniz ama 800 milyon dolar borç iflas demektir ki G.Saray o noktada değil.[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]MEHMET DEMİRKOL: Önemli olan vadesidir[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]G.Saray’ın iddia edilen 800 milyon TL’lik borcu bana pek de mantıklı gelmiyor. Çünkü bu parayı Euro olarak hesapladığınızda 400 milyon Euro’ya neredeyse eşit. Ancak böyle bir şey söyleniyorsa kafadan da atılmıyodur diye düşünüyorum. Böylesine yüksek bir borcun olduğunu varsayarsak eğer burada dikkat çeken noktalar var. İlki de bu borcun kaç senede ödeneceğidir. Bu meblağ belki 2 belki 5 belki de 10 senelik bir dönemi kapsayacaktır. 2. önemli nokta ise bu parayı kulüp olarak çevirip çeviremediği. Vatanın haberine göre, 800 milyon TL’lik borca rağmen G.Saray’da büyüme varsa demek ki, bu Süren ve Fatih Altaylı’nın iddia ettiği borç, sarı-kırmızılıları fazla etkilemiyor. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sonuç olarak dünyada baktığımız zaman en çok dış borcu olan ülke Amerika Birleşik Devletleri olarak görünüyor ancak en güçlü ekonominin de onlara ait olduğunu asla unutmayalım.[/FONT]
counthighlight.ashx

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8