Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Buzdağlarında garip çizgiler..

easypump

Co Admin
Local time
16:38
Antarktika sularında ilk kez grip çizgileri olan buzdağları ortaya çıktı. Nedeni araştırılıyor.

Antarktika çevresinde seyreden bir araştırma gemisi işte bu garip buzdağlarıyla karşılaştı. Mermer taşlarının çizgilerini andıran çizgileri olan buzdağları herkesi şaşırttı.

Araştıma gemisinde bulunan ve bu buzdağlarını ilk farkeden kişi olan Norveçli Oyvind Tangen (62) "İlk anda gözlerime inanamadım. Hemen gidip kamerayı aldım ve çekmeye başladım. Bana çocukken aldığım şekerlemeleri hatırlattı. Bu çizgilerin nasıl oluştuğunu anlayamadık. Anlamak için yakından incelemek lazım ve böyle bir imkanımız henüz olmadı" dedi.

Objektife yakalanan ilk çizgili buzul 50 metre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde. İkincisi ise 70 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğinde.

Bilim adamları daha önce hiç böyle garip çizgileri olan mermer benzeri buzdağlarıyla karşılaşmadıklarını belirtiyorlar. Kimine göre çizgiler, buzdağlarının koptukları bölgelerde bulunan minerallarden kaynaklanıyor olabilir. Kimine göre ise bu tamamen iklim değişikliğinin bir "yan etkisi" olabilir. Emin oldukları şey, bunun bir ilk olduğu. Merak ettikleri şey ise, bu çizgiler minerallerden kaynaklanıyorsa daha önce neden hiç böyle bir olayla karşılaşmadıkları...

5203798.jpg

5203806.jpg

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8