Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Erkeklere CEP uyarısı

Turkiye-Sevd@lisi

New member
Local time
04:01
Katılım
6 Nisan 2007
Mesajlar
3,175
Tepkime puanı
25
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Ezanlarin Yukseldigi Minarelerden,Ay Yildizin Golg
42379.jpg

Fazla cep telefonu kullanımının erkeklerde sperm kalitesini bozabildiği belirtildi.


ABD'deki kısırlık tedavisi kliniklerindeki 361 erkek üzerinde yapılan bir ön araştırmada, cep telefonuyla daha fazla vakit harcayan erkeklerin sperm sayıları ve kalitesinin daha düşük, anormal sperm oranınınsa daha yüksek olduğu görüldü.

"Fertility and Sterility" dergisinde yayımlanan araştırma, cep telefonları ve diğer kablosuz cihazların sağlık üzerindeki olumsuz etkisiyle ilgili kafalardaki soruları bir kez daha gündeme getirdi.

Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik enerjinin DNA'ya zarar vererek vücut dokusunu bozabileceği düşünülüyor.

Araştırmaya katılan erkeklere cep telefonu kullanma alışkanlıkları hakkında sorular soruldu. Bunun sonucunda günlük cep telefonu kullanımı ne kadar çoksa sperm sayısı ve kalitesinde o kadar azalma olduğu görüldü.

Günde 4 saatten fazla cep telefonu kullandığını söyleyen erkeklerin sperm sayısının araştırmaya katılanlar arasında en düşük çıktığı ve çok az kaliteli sperme sahip olduğu belirlendi.

Cleveland kliniğindeki araştırmanın başkanı Dr. Ashok Agarwal, "Elde ettiğimiz sonuçlar cep telefonu kullanımıyla azalan sperm kalitesi arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte bir neden sonuç ilişkisini kanıtlamıyor" dedi
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst