Eski başkan Cansun'dan bomba gibi sözler
:ah:
Eski başkan Cansun'dan bomba gibi sözler
Geçen sezonki Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyeti'nin en süper fıutbol kadrosuydu.
Mehmet Cansun, ligtv.com.tr'ye birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu...
Geri gittik
"Yönetim şampiyon kadroyu takviye edemedi. Biz kalsak dünyanın en büyük 10 kulübünden biriydik".
G.Saray'ın eski başkanı Mehmet Cansun, kendileri görevi bıraktıktan sonra takımın geriye gittiğini söyledi. Lig TV'ye konuşan
Cansun, "Eğer bizim sistemimiz devam etseydi G.Saray bugün dünyanın en büyük 10 kulübünden birisi olurdu" dedi. İşte Cansun'dan bomba sözler:
SİSTEMİ BOZDULAR
"Son yıllarda takımda yapılan revizyonlar,
yeni başarıları engelledi.
2001'de G.Saray öyle bir noktaya geldi ki
UEFA ve
Süper Kupa'yı aldıktan sonra
Lucescu ile çeyrek final oynadık. Bence eğer
G.Saray o kadrolarla ve o sistemle devam etseydi, bu çalkantılar olmasaydı, o kadar fazla revizyon olmasaydı, inanıyorum ki şimde dünyadaki en büyük 10 kulüpten biri olurdu. G.Saray maalesef geriye gitti." "Geçen sezon alınan şampiyonluğu
büyük bir başarı. Bana sorsaydınız, 'Bu sene kaçıncı olur?' diye, 3.'lük ile 4.'lük arasında bir netice derdim. Ama bu sezon beklentim çok başkaydı. Belli bir yaş düzeyine gelmiş futbolcuların gayreti ile kazanılmış bir şampiyonluktan sonra mutlaka o kadroyu
takviye mecburiyeti doğuyor. Bunu yapmazsanız, futbolcuya da
kızamazsınız."
YENİ HAKAN GEREK
"Şimdi Liverpool maçında işte '5-6 iğneyle
Hakan Şükür oynatıldı' diyorlar. Bu şekilde Hakan'ı oynatmak bana göre G.Saray'ın yapmaması gereken bir olay. Onun kadar becerikli olmayan birisi olsaydı sahada daha fazla
faydalı olurdu. Bu Hakan'ın kötü futbolcu olduğu anlamına gelmiyor ama o yaşa gelmiş bir futbolcu, parmağı kırık, gribal enfeksiyonu var. Şimdi takımda Hakan'- ın yerine birinin gelmesi lazım''
FENER'DEN ÖNDEYİZ
''Bir senede ne
G.Saray, F.Bahçe'nin, ne de F.Bahçe, G.Saray'ın arkasına düşer. Bu işler yatırım işidir.
Senelere bağlıdır. Büyüklüğünü neyle ispat edeceksin? Ne gibi kriterler koyacaksın? Mazisi, üye sayısı, taraftarlarının sayısı, tanınırlığı. Bunlara bakınca
G.Saray çok ileride. F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ni aldığı vakit G.Saray'ın önüne geçecek. UEFA Kupası'nı zaten almış olan var. Ben 5 metre atladım, sen 6 metre atlarsan beni geçersin.''
EN İYİ TAKIM '0' ÇEKTİ
"F.Bahçe'nin geçen sezonki kadrosu,
Türkiye Cumhuriyeti'nin en iyi kurulmuş futbol kadrosuydu. Ama bakın o takım Şampiyonlar Ligi'nden başta gitti,
UEFA'ya kaldı. İlk maçında oradan da gitti. Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a elendi. G.Saray'a da şampiyonluğu kaptırdı. Sıfıra sıfır, dışarı çıktı. O takım, o kadro, Türkiye Cumhuriyeti'nin gördüğü en kuvvetli kadrodur. Ama
takım olamadı, Bütün olamadı. Çünkü futbolu güzelleştiren bütün olay bu. G.Saray, bireysel olarak iyi değildi ama takım oldu."
TÜRK FUTBOLU İNİŞTE
"Türk futbolunda önemli bir başarısız dönem başladı. Ekonomik düzelmeye rağmen başarılara imza atan
o jenerasyon sondu. Burada bizim ne yapmamız lazım? Tekrar
Avrupa'da başarılara endekslenmemiz lazım. Çünkü yerel başarıyla bir kulübün büyük olma şansı yok. Siz ancak
Türkiye hudutlarında büyük sayılırsınız.''