- Katılım
- 2 Mayıs 2007
- Mesajlar
- 889
- Tepkime puanı
- 12
- Puanları
- 0
- Yaş
- 38
- Konum
- zonguldak
- Web sitesi
- www.zurnaciogullari.com
Kocalarin çogu pisirilme sürecinde "yanlis islem" gördüklerinden
yumusakliklarini ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki,
bazi kadinlar onlari sicak suda hasliyarak, bazilari ilgisizlikleriyle
dondurarak, bazilarida basip, ezip tursusunu kurarak ve yine kimileri de
savurganca harcayarak bozulmalarina neden olurlar.
Özenilerek hazirlanan her kocanin iyi ve yumusak olacagi söylenemez. Ancak
iyi pisirilenin gerçekten tadina doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüferin
alimindaki gümüs piriltisi, ne barbunyanin altin yaldiz görünümü geçerlidir.
Bunun için çarsi pazar dolasmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri
kapinizin önüne gelenlerdir.
Begeninin kisisel oldugunu düsünerek koca seçimini yalnizca kendiniz
yapiniz. Kendinizi sabirla pisiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.
Kocayi pisirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde
toprakçanaktan baskasi yoksa özenle kullanildiginda ayni isi görebilir.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canli pisirilirler. Bazen piserken
tencerenin disina tasip yanabilir yada kenarlari sertleserek kabuk
tutabilirler. Onlari tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adli zayif
iplikten çok "huzur" adli saglam sicimle siki sikiya baglanmalidir.
Sevgi, sicaklik ve neseden olusan sürekli bir ates yakilir. Kisiliginde
uygun bir isiya ayarlanarak atese oturtulur. Köpürerek tasmasi halinde
kaygilanilmamalidir. Pek çogu iyice pisinceye kadar sik sik köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine saticilarin "öpücük" adi altinda
sattiklari sekerden biraz konulabilir. Tadina bakarken hosgörü, iyimserlik
ve nese benzeri baharatdan birer tutam katmaniz önerilir.
Ancak bunlar diger baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanilmalidir.
Yumusakligini kontrol ederken sertlesmesinden kaçinilmalidir. Fazla
yayilmasini ve kabin dibine oturarak ise yaramaz hale gelmesini önlemek için
arada bir hafifçe karistirilmalidir. Kivama geldigini anlamamak
olanaksizdir.
Böyle pisirildigi zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktir.
Dikkatsizlik nedeniyle ev atesini sogutmazsaniz, bozulmadan istediginiz süre
dayanir. Bu yolda hazirlanmis "koca" mutlu bir ömür boyunca tadini
korur.!!!!
yumusakliklarini ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki,
bazi kadinlar onlari sicak suda hasliyarak, bazilari ilgisizlikleriyle
dondurarak, bazilarida basip, ezip tursusunu kurarak ve yine kimileri de
savurganca harcayarak bozulmalarina neden olurlar.
Özenilerek hazirlanan her kocanin iyi ve yumusak olacagi söylenemez. Ancak
iyi pisirilenin gerçekten tadina doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüferin
alimindaki gümüs piriltisi, ne barbunyanin altin yaldiz görünümü geçerlidir.
Bunun için çarsi pazar dolasmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri
kapinizin önüne gelenlerdir.
Begeninin kisisel oldugunu düsünerek koca seçimini yalnizca kendiniz
yapiniz. Kendinizi sabirla pisiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.
Kocayi pisirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde
toprakçanaktan baskasi yoksa özenle kullanildiginda ayni isi görebilir.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canli pisirilirler. Bazen piserken
tencerenin disina tasip yanabilir yada kenarlari sertleserek kabuk
tutabilirler. Onlari tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adli zayif
iplikten çok "huzur" adli saglam sicimle siki sikiya baglanmalidir.
Sevgi, sicaklik ve neseden olusan sürekli bir ates yakilir. Kisiliginde
uygun bir isiya ayarlanarak atese oturtulur. Köpürerek tasmasi halinde
kaygilanilmamalidir. Pek çogu iyice pisinceye kadar sik sik köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine saticilarin "öpücük" adi altinda
sattiklari sekerden biraz konulabilir. Tadina bakarken hosgörü, iyimserlik
ve nese benzeri baharatdan birer tutam katmaniz önerilir.
Ancak bunlar diger baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanilmalidir.
Yumusakligini kontrol ederken sertlesmesinden kaçinilmalidir. Fazla
yayilmasini ve kabin dibine oturarak ise yaramaz hale gelmesini önlemek için
arada bir hafifçe karistirilmalidir. Kivama geldigini anlamamak
olanaksizdir.
Böyle pisirildigi zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktir.
Dikkatsizlik nedeniyle ev atesini sogutmazsaniz, bozulmadan istediginiz süre
dayanir. Bu yolda hazirlanmis "koca" mutlu bir ömür boyunca tadini
korur.!!!!