F
fiesta73
Guest
46 yaşında vefat etti
Galatasaray Voleybol Takımı ile Türk Voleybolu’nun efsane isimleri arasında yer alan Paidar Demir, İzmir Havalimanı yolunda geçirdiği trafik kazasında 46 yaşında hayatını kaybetti. Yıllarca Galatasaray ve milli takımda kaptanlık yapan, aktif sporculuk yaşamı sonrası Sarı-Kırmızılı kulüpte ve milli takımda menacerlik görevini üstlenen Demir, önceki gün akşam saatlerinde İzmir çıkışındaki Kısıkköy yakınlarında kullandığı otomobille takla attı. Kaza sonrası Bozyaka semtindeki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Demir, 5 saat ameliyatta kalmasına rağmen kurtarılamadı.
Cenazesi yarın kalkacak
Demir’in cenazesi dün hastaneden alınarak, İstanbul’a getirildi. Demir, yarın Levent Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek. Demir’in vefatı sonrası Voleybol Federasyonu ile Galatasaray Kulübü resmi internet siteleri birer başsağlığı mesajı yayınladı. Altyapısından yetiştiği Galatasaray’da tam 25 yıl başarıyla forma giyen ve Türk voleybolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilen Demir, kısa bir süre Eczacıbaşı’nda oynamış, Ay-Yıldızlı Milli Takım’da da defalarca forma giymişti. Demir evli ve bir çocuk sahibiydi.
Dört dörtlük bir kariyer
1960 yılında İstanbul’da doğan Paidar Demir, voleybola Galatasaray altyapısında başladı. Genç takımda Eczacıbaşı’na transfer oldu. A takıma çıktıktan sonra önce Bursa Mako’ya, 1985’te ise Galatasaray’a transfer oldu. 40 yaşına kadar spor hayatını faal bir şekilde sürdüren Demir, 150 kez milli formayı giydi. Galatasaray ile 3 defa Türkiye Şampiyonluğu yaşayan Demir, Avrupa Konfederasyon Kupası’nda Galatasaray ile 4. oldu. Paidar Demir, Galatasaray’da ve milli takımda menacerlik de yaptı.
Voleybol camiası yasta
Erol Nuri Karabıyık ( Federasyon Başkanı)
Bir sporculuk yönü var, bir de milli takımdaki menacerlik yönü... Üst seviyede bir voleybolcu. Türkiye Ligleri’nde onun kadar oynayan sporcu sayısı az. Dünyası tamamen voleybol olan bir arkadaşımızdı. Çok genç yaşta kaybettik. Voleybola yıllarca hizmet verecek bir insandı.
Ahmet Gülüm ( Federasyon eski başkanı)
Paidar ile olan ilişkim çok farklıydı. Türk voleybolunun bir dönemine imza atan kadroda beraberdik. Uzun yıllar sonra Galatasaray’a şampiyonluk kazandırdık. O kadronun en önemli ismiydi. Türk sporu adına çok büyük bir kayıp. Çok özel günler geçirmiştik. Hep birbirimizle anılırdık. Ben onun pasörüydüm, o da benim smaçörümdü. Çok uzun dönem oynama rekoru kırdı. Pırıl pırıl bir insandı ve sportmendi.
Nedim Özbey (Antrenör)
Dünyanın en yardımsever insanlarından biriydi. Çok büyük bir sporcuydu. Onun kariyerine ulaşacak bir sporcu göremiyorum. 41 yaşına kadar Galatasaray’da kaptanlık yaptı. Yaptıkları çok kolay değil. Hayatımın en anlamlı günlerini onunla geçirdim. Aynı dönemde voleybol oynadık, milli takımda görev yaptık. Onun gibisi gelmez.
Işık Menkür (Milli Takım Antrenörü)
Çok eski dostum. Birlikte aynı takımda oyunculuk ve antrenörlük yaptık. Voleybol aşığı bir sportmendi. Türk voleyboluna adını kazımış bir arkadaşımızdı. Galatasaray’da voleybol denilince onun adı akla gelirdi. Türk voleybolu önemli bir ismi kaybetti. Görevine leke sürdürmedi. Allah onu bizden çok erken aldı. Üzüntümüz çok büyük.