Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Teknoloji Haberleri

marki1

New member
Local time
18:26
Katılım
19 Aralık 2008
Mesajlar
226
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İlk Apple 210 bin dolara gitti

Sadece 200 adet üretilen bilgisayarın 1976'daki satış fiyatı 666,66 dolardı.

101112-ilkappleGiris.hlarge.jpg



Klavye ve monitörü olmadan satılan bilgisayarın işlemcisi bugünkü Apple iPad'den 1000 kat daha yavaştı.
Bilgisayar Christie's müzayede salonunda orijinal kutusu ve Apple'ın şu andaki CEO'su Steve Jobs imzalı bir mektupla satışa sunuldu.
Bilgisayarı müzayedeye telefonla katılarak satın alan İtalyan işadamı Marco Boglione, 210 bin dolar ödeyecek.



1976 yılında Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından üretilerek Jobs’ın ailesinin garajından satışına başlanan Apple-1’e açılış bedeli olarak 240 bin dolar (150 bin sterlin) fiyat biçilmişti.
Bilgisayarın işlemcisi 1 MHz hızında MOS 6502, belleği ise 8kb; yani bugün ortalama bir MP3’ü bile alamayacak denli küçük. “Bu aslında gelişmiş bir hesap makinesi’ diye konuşan Christie’s yetkilisi Julian Wilson’a göre cihazın önemi, kullanıma hazır ilk bilgisayar olmasında yatıyor. Wilson şöyle devam etti:
“Apple-1, kutusundan hemen kullanılabilir şekilde çıkan ilk bilgisayar. Yani meraklısının lehim makineleriyle toplamak zorunda olduğu bir cihaz değil, her şey önceden birleştirilmiş. Orijinal konsept de zaten bu, sistemin kullanıma hazır halde gelmesi. Bu anlamda bugünkü iPad, iPhone ve iPod’ların habercisi sayılabilir”.
101112-ilkapple450.jpg

Satılan modelin ahşap kaplamalarla biraz ‘kişiselleştirilmiş’ olduğu göze çarpıyor. Apple-1’ler 1976’da 666 dolara satışa çıkarılmıştı. Monitörsüz bilgisayara eklenebilecek ‘kaset okuyucu ünite’ için de ayrıca 75 dolar ödeniyordu.
Christies'deki müzayedede, İngiltere'nin 2. Dünya Savaşı'ndaki ünlü şifre çözücülerinden Alan Turing'in notları da satışa sunuldu, ancak teklif gelmedi.
Manchester Üniversitesi'nden bir bilim adamı olan Turing, Almanların ünlü Enigma şifresini çözmeyi başaran bir makine tasarlamıştı.
 

marki1

New member
Local time
18:26
Katılım
19 Aralık 2008
Mesajlar
226
Tepkime puanı
0
Puanları
0
'Koruyalım' diyene güvenmeyin

Siber suç şebekelerinin yalancı anti-virüslerle botnet ağlarını hızla genişlettiği uyarısı yapıldı.

100621-virusaciklari.widec.jpg


Siber-güvenlik konusunda yapılan bir araştırmaya göre bilgisayar kullanıcılarının önemli bir kısmı, kötü niyetli yazılımları ‘anti-virüs’ gibi gösterip bilgisayarlara bulaştıran şebekelerin kurbanı oluyor.
Get Safe Online adlı bilişim güvenliği örgütünin araştırmasında, virüslerini ‘anti-virüs’ gibi dağıtan suç örgütleri iki ana yol seçiyor. İlki, ele geçirdikleri veya kendilerine ait olan sitelere pop-up yerleştirip ‘bilgisayarınızda virüs var’ uyarısı verdirmek ve koruma önermek.
İkincisiyse telefon pazarlamacılığı. Bazı suç örgütlerinin virüs dağıtmak üzere 300-400 kişinin çalıştığı ‘çağrı merkezleri’ bile kurduğu, buralardan bilgisayar sahiplerinin arayıp ‘deneme için bedava koruyucu yazılımlar’ dağıttıkları belirtiliyor.



Get Safe Online uzmanlarından Tony Nate, çoğu Doğu Avrupa’da bulunan bu çağrı merkezlerinin bazılarının çok ciddi cirolara ulaştığını, insanların ‘virüs’ lafını duyar duymaz panikleyerek bu örgütlerin yalanlarına kandıklarını söylüyor.
Bu tür siber suç örgütleri, kişisel verileri ve şifreleri çalan truva atı virüslerinin yerleştiği ve arka planda çalışarak başka bilgisayarlara bulaştırdığı çok büyük ‘zombi’ bilgisayar ağları oluşturuyor. Botnet adı verilen bu ağlar üzerinden banka şifrelerini çalan çeteler, milyonlarca dolarlık hırsızlıklar yapıyor.
Bu yılın ikinci yarısında tespit edilen virüslü bilgisayar sayııs, önceki yıla göre yüzde 48 artış gösterdi.
 

marki1

New member
Local time
18:26
Katılım
19 Aralık 2008
Mesajlar
226
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Facebook meğer sosyalleştiriyormuş

Sosyal paylaşım ağlarının, ortak kanının aksine, insanlar arasındaki kişisel bağları zayıflatmadığı, çeşitli yollarla kişisel ilişkileri güçlendirdiği iddia edildi.

090819-Facebook-HM-01.widec.jpg







İnternet dünyasında fikirleriyle ve yaptıklarıyla çığır açan 12 dev ismin başarıya giden yoldaki 'açık formülleri'...

DALLAS - Dünyada hızla yaygınlaşan ve üye sayısı 500 milyonu aşan Facebook konusunda, kullanıcıları üzerinde olumsuz etkileri olacağı yönünde kaygılar bulunmasına karşın Texas Üniversitesi araştırmacıları farklı bir sonuca ulaştı.
Araştırmanın başkanı, radyo, TV ve film Doçenti S. Craig Watkins, ''Bulgularımız Facebook'un arkadaşlar, aile ve meslektaşlar arasındaki yüz yüze etkileşimin yerini almadığını gösteriyor. Sosyal medyanın aslında arkadaşlığın, yakınlığın ve toplumsallığın yeni bir ifade şekline zemin sağladığına ilişkin yeterli gösterge var'' dedi.
Araştırmacılar, üniversite öğrencisi veya yeni mezun olmuş 900 kişiye, Facebook'ta nasıl ve kimlerle temasa geçtiklerini sordu.

Birden çok seçeneğe yanıt verilebilen sorulardan alınan yanıtlara göre Facebook kullanıcıları, yüzde 60'dan fazla oranda durum güncellemesini, yüzde 60 oranında kendi profillerine yorum yazmayı, yüzde 49 oranında da mesaj yollamayı ve arkadaşlarına yorum yazmayı tercih ettiklerini belirtti.
Araştırma sonuncunda, erkek ve kadınların Facebook'u eşit oranda ancak farklı amaçlarla kullandıkları görüldü. Watkins, Facebook gibi bir aracın nasıl kullanılacağına ilişkin kayda değer bir fark olduğunu belirtti.
Watkins'e göre kadınlar Facebook'u daha çok karşılıklı temas için, sevecen bir içerikle kullanma eğiliminde. Erkek için ise Facebook daha çok, fonksiyonel bir araç. Örneğin bir kadın daha çok, arkadaşlarıyla bir aradaki resimlerini Facebook'a koymayı tercih ederken erkekler daha çok hobileriyle ilgili resimlerini veya siyasetle veya popüler kültürle ilgili linkleri koymayı tercih ediyor.
Facebook'un, ''Farklı tüm ağları ve sosyal sahneleri bir araya getirdiğini'' kaydeden Watkins, ''kendimizi gerek arkadaşlarımıza, gerekse meslektaşlarımıza veya ailemize farklı yollarla sunabiliyoruz. Facebook faaliyeti tek tip değil. Sürekli evrimleşiyor ve sürekli bir akışkanlık halinde'' dedi.
 

marki1

New member
Local time
18:26
Katılım
19 Aralık 2008
Mesajlar
226
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Mısırlı blogcu 4 yıl sonra serbest

Mısır'da dört yıldır tutuklu bulunan internet yazarı Abdül Kerim Nebil Süleyman serbest bırakıldı.

101122-solimanblogcu.widec.jpg





Mısır hükümetine hakaret etmek suçundan 2007 yılından beri hapiste bulunan Soliman, serbest bırakılmadan önce kendisine şiddet uygulandığını belirtti.
Soliman, Mısır'da internet aracılığıyla fikirlerini yaydığı için tutuklanan ilk kişi olarak biliniyor. Bu sebeble Soliman'ın davası uluslararası kamuoyunca ilgiyle izlenmiş, ve insan hakları ögrütleri kendisinin serbest bırakılması için kampanyalar düzenlemişlerdi.
BBC Türkçe servisinin aktardığına göre, Mısır Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Soliman'ın serbest bırakıldığı doğrulanırken, kendisine şiddet uygulandığı iddiaları reddedildi.



Bu arada, Soliman'ın yargı süresince savunmasını üstlenen Arap İnsan Hakları Derneği (ANHRI), Soliman'ın adil bir şekilde yargılanmadığını idda etti. Dernek ayrıca, Soliman'ın biri 2007'de diğeri ise serbest bırakılmadan önce maruz kaldığı fiziksel şiddetin araştırılmasını talep etti.
ULUSLARARASI DESTEK
Soliman 2007 yılında 26 yaşındayken, El Hazar üniversitesinde hukuk eğitimi gördüğü sırada, şahsi internet blogunda Mısır hükümetini ve okuduğu üniversiteyi eleştiren yazılar yayınlamıştı.
Hükümeti diktatörlükle, üniversiteyi ise terörist yetiştirmekle suçlayan bu yazılar sonrasında Soliman önce okuldan uzaklaştırıldı, ardından da tutuklandı.
Soliman'ın serbest bırakılmasında, hapiste geçirdiği 1470 gün boyunca kendisini destekleyen uluslararası kampanyanın etkili olduğu düşünülüyor. Soliman'ın salıverilmesi, Mısır'da 28 Kasım'da yapılacak parlemento seçimleri öncesi medya üzerindeki hükümet baskısı artarken yaşandı.
Ülkedeki internet aktivistlerine göre, hükümet tam olarak kontrol edemediği internet üzerindeki muhalif sesler konusunda çok hassas, ve Soliman'ın tutuklanması bu yönde verilmek istenen bir mesajdı.
İnternet aktivisti Wael Abbas'a göre, hükümetlerin hedeflediği Soliman gibi internet yazarlarının üzerlerinde baskı yaratıp bu kişilerin kimliklerini gizlemelerine yol açmak. Böylece de bu muhalif seslerin güvenilirliklerini azaltmak.
Ancak Abbas, böyle engellemeler olsa da internet üzerinden fikirlerini yaymaya devam edeceklerini söylüyor.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst