Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

2006-2007 G.Saray Maçları ve Haberleri

F

fa77

Guest
Hesap günü
Futbolcular ile toplantı düzenleyecek olan Gerets, Ankaraspor maçında kaybedilen iki puanın hesabını soracak.

Galatasaray'ın hocası, Ankaraspor maçının kasetini izletip, takımda gerginlik çıkaranları kadro dışı bırakacağını açıklayacak. Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde futbolcularıyla bir toplantı yaparak, Ankaraspor maçında kaybedilen iki puanın hesabını soracak.

Hasan Şaş - Necati hedefte

Başkent'te oynanan karşılaşmadan sonra sarı - kırmızılı yöneticilerle gerginlik yaşayan Belçikalı hoca, Ankaraspor maçının kasetini oyuncularına izleterek yapılan hataları tek tek gösterecek, Mlada Boleslav sınavı öncesi sert uyarılarda bulunacak.

Ankaraspor maçında saha içinde ve soyunma odasında tartışan Hasan Şaş ile Necati'nin dikkatini çekecek olan Gerets bundan sonra takım içinde gerilim çıkaranların kadro dışı bırakılacağını açıklayarak oyuncularına gözdağı verecek.

Tek tek dinleyecek

Deneyimli teknik adam, beraberlikle biten maçın kasetini analiz ettikten sonra oyuncularını tek tek dinleyecek ve özeleştiri yapmalarını isteyecek.

Gerets'in, Ankaraspor deplasmanında futbol olarak da bekleneni veremeyen sarı - kırmızılı oyunculardaki motivasyon eksikliğinin nedenlerini de araştıracağı ve bu konuda çalışma yapacağı ifade edildi.

Kaynak: Milliyet

F

fa77

Guest
"Gerets'le konuşmadım"

Gerets'in transfer edildiğinden bugüne kadar Inamoto ile hiç konuşmadığı ortaya çıktı

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets'in ağzından aylarca 'Ön libero'dan başka bir söz çıkmadı ancak Belçikalı çalıştırıcının, transfer edildiğinden bugüne kadar Inamoto ile hiç konuşmadığı ortaya çıktı. İnamoto, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bu gerçeği dile getirdi ve 'Gerets bana hoş geldin dedikten sonra onunla çok fazla konuşmadık. Daha futbol konuşamadık. Bire bir yaptığımız uzun bir taktiksel konuşma olmadı' dedi. Futbolcular içinde ilk önce Tomas ile diyalog kurduğunu anlatan Japon futbolcu, 'Tomas İngilizce bildiği için ilk konuştuğum o oldu. Tomas'la kolay bir arkadaşlık kurduk' derken, 'Takımdaki en ilginç kişilik kim?' sorumuza da 'Song'la ilk olarak dün (önceki gün) karşılaştık ve onun çok güçlü bir kişiliği olduğunu düşündüm' cevabını verdi.
SORUNUM YOK

İnamoto basın toplantısı sırasında gazetecilerin eski teknik direktörleri Tigana ve Zico ile ilgili sorularını hoş karşılamadığını hatırlattığımızda da 'Hiçbir sorun yok. Buraya geldiğim için de kendileri ile karşılaştığım zaman el sıkışacağız' yorumunu yaptı.

STAT YIKILIYORMUŞ

Denizli maçıyla Galatasaray taraftarlarının huzuruna çıkacak olmanın heyecanını duyduğunu da anlatan Inamoto, 'Galatasaray taraftarını statta gözlemleme şansına sahip olmadım ama herkesin söylediği taraftarın harikulade olduğu. Bütün maç boyunca takımını desteklemeye devam ettiği ve golden sonra stadın yıkıldığı... Maçtan önce sizi çağırıp tek tek selamlıyorlar bu çok güzel bir şey. Ama bunun için biraz daha bekleyeceğim.Heyecanlıyım' dedi.

Inamoto'nun Türkiye izlenimleri ise şöyle: Türkiye ile ilgili tüm bilgileri internetten edindim ve bu yüzden kimsenin buraya önceden gelip bana bilgi vermesine gerek de kalmadı. Sabah kalktığımda güneşi görüyorum. İngiltere'de güneşe hasrettim. Güneşi gördüğüm için güne çok daha iyi başlıyorum. İnsanlar çok iyi, herkes çok nazik. Her gittiğim yerde insanların bana iyi davrandığını görüyorum. 5 yıldır İngiliz mutfağından beslenmek zorunda kaldım. Türk mutfağı bana çok güzel geliyor. Kebabı İngiltere'de de biliyordum. İngiltere'de oynarken Türk lokantalarına gidiyordum.

Kaynak: Akşam

F

fa77

Guest
Denizlispor ile 31. randevu

G.Saray ile Denizlispor, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 31. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında geride kalan 30 maçın 19'unu Galatasaray galibiyetle kapatırken, 5 maçı Denizlispor kazandı, 6 maç da eşitlikle sona erdi.

Galatasaray'ın toplamda attığı 54 gole, Denizli ekibi 26 golle karşılık verdi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda İstanbul'daki 1-1 biterken, Denizli'de 2-1 Galatasaray kazandı.

DENİZLİ'DEKİ MAÇLAR

Cim Bom, 1983-84 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Denizlispor'a deplasmanda büyük üstünlük kurdu.

İki takım lig tarihinde şimdiye dek Denizli'de 15 maça çıkarken, bunlardan 9'unu ''Cim Bom'', 2'sini ''Horozlar'' kazandı. 4 maç da berabere sonuçlandı.

Galatasaray, deplasmanda rakibine toplam 25 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü.

Kaynak: AA

F

fa77

Guest
Çobanoğlu: "G.Saray'dan puan almak istiyoruz"

Denizlispor Kulübü Menajeri Can Çobanoğlu, Galatasaray'dan puan almak istediklerini söyledi.

Turkcell Süper Lig takımlarından Denizlispor, yarın kendi sahasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını Haluk Ulusoy Spor Tesisileri'nde sürdürdü.

Menajer Çobanoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamda, sezon başında arka arkaya şampiyon adayı takımlarla karşılaştıklarını, bu dönemi sadece 1 puan alarak geçtiklerini belirtti.

Galatasray maçıyla bu sezon ilk kez taraftarlarının önüne çıkacaklarını ifade eden Çobanoğlu, ''Geride kalan dönem puan hesabı olarak maalesef istediğimiz gibi olmadı. Galatasaray maçı bu zor dönemin son virajı. Galatasaray'dan puan almak istiyoruz'' dedi.

Yeşil-siyahlı takımın kaptanı Yusuf da milli maç dolayısıyla lige verilen arada iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini, hedeflerinin 3 puan olduğunu kaydetti.

Bu maçı kazanacak güçte olduklarını vurgulayan Yusuf, ''Taraftarın da desteğiyle, sahamızdaki ilk maçımızdan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Çok iyi top oynuyoruz, sadece gol atamadık. Bu hafta gol sorunumuzu da çözeceğiz'' diye konuştu.

Öte yandan Denizlispor - Galatasaray maçının bilet fiyatları açıklandı. Kapalı tribün biletleri 50, maraton tribün biletleri 25 ve kale arkası biletleri 15 YTL'den satılacak.

Kaynak: AA

F

fa77

Guest
Güncellenmemiş veyahut unutulmuş bir bölüm tüm dostlarımdan özür diliyorum burayı güncel tutalım artık takım düzeldi nede olsa :)

F

fa77

Guest
Kabze'ye mesaj
"Hasan Kabze şansını iyi kullandı. Ancak oynayamazsa, sezon sonu gitmek istediği söyleniyor. Gerçekten böyle düşünüyorsa, yolu açık olsun"

Sezon başından bu yana acımasızca eleştirilen, hatta gönderilmesi bile sıkça gündeme getirilen Eric Gerets, 4-0'lık Sakaryaspor galibiyeti sonrasında FANATİK'e çok özel açıklamalar yaptı. Antalyaspor maçından Bordeaux karşılaşmasına, Hasan Kabze'den Hakan Şükür'e, Fenerbahçe derbisinden şampiyonluk yarışına... İşte Belçikalı teknik adamın olay sözleri: “Evet, haftanın en kârlı takımıyız, ama hâlâ liderin 6 puan gerisindeyiz. Futbolcularım gün geçtikçe havaya giriyor. Son maçta harikaydık, ama bu bana yetmez. Çünkü bence daha iyi futbol oynayabilir, camiamızı daha mutlu edebiliriz...”

'Bana şantaj mı yaptı?'
“Hasan Kabze'nin forma giymediği dönemdeki açıklamalarını duygusal buluyorum. Bunları söyledi diye ona şans verdiğim söylentileri ise gerçekten de çok saçma. Ne yani; bana şantaj mı yaptı? Beni tanıyan bilir, bu konularda asla taviz vermem. Ona şans tanıdım, çok iyi kullandı. Bu şekilde de devam etmeli. Oynatılmazsa, sezon sonunda forma giyebileceği başka bir takıma gitmek istiyormuş. Hasan Kabze, Galatasaray'dan gerçekten ayrılmak istiyorsa eğer, yolu açık olsun. Benim felsefemde, mutlu olmayan birini takımda tutmak yoktur. Çünkü öyle düşünen oyuncudan zaten takıma hayır gelmez...”

Derbide balık keyfi!
“Hakan Şükür'ün performansından çok memnunum. Yine sonradan girdi, golünü attı. Bu gösteriyor ki, bizim kulübe de harika düzeyde. Zaten biz geçen sezon şampiyonluğu komple bir takım olduğumuz için kazandık. Şu an sadece Antalya maçına konsantre oluyoruz, Bordeaux'yu düşünmüyoruz. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin sonucu ne olursa olsun, bize yarar sağlar. Biz kendi işimizi halledip 3 puanı alırsak, bu derbiyi yine bir restoranda balık yiyerek izlerim!”

'Fark 3'e inebilir'
“Bu sezon büyük sürprizlere gebe. Bunu gördük. O nedenle şampiyonluk hakkında konuşmak için çok erken. Ancak dediğim gibi; şu anki tek gerçek, Fenerbahçe'nin 6 puan gerisinde oluşumuz. Bu küçümsenecek bir fark değil ve büyük olasılıkla ilk yarı kapatamayız. Sadece onlarla oynayacağımız maçta galip gelip 3'e indirebiliriz. Bizim isteğimiz, bu derbiyi cumartesi oynamak. Onlar ise 'pazar' diyor. Ben, Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karara her zaman saygı duyarım. Çünkü orada bu kararı en iyi şekilde verecek kişilerin görev yaptığına inanıyorum. Şimdiden o maçla ilgili yorum yapamam...”

Kaynak: Fanatik

F

fa77

Guest
"Mayıs'ta görüşürüz"

Geçen yıl "14 Mayıs 20.45'te G.Saray Şampiyon" kehanetinde bulunup haklı çıkan G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat yine iddialı konuştu... Polat, bu kez de, "Mayıs'ta kupayı kim kaldıracak herkes görecek. Yine kupayı kaldıran biz olacağız. Bundan hiçbir tereddütüm yok" dedi. 4-0'lık Sakarya galibiyeti sonrasında, "Şanssızlığımızı kırdık" diye söze başlayan Polat, şöyle konuştu: "İnsanlar, bizim lige havlu attığımızı sandı. Ama daha yolun başındayız. Biz çok şey değişir dedik. Kimse şimdiden gelin güvey olmasın. Türkiye Ligi'nde kimse boşa inkar etmesin, en iyi futbolu oynayan takım Galatasaray'dır. 13 haftada 18 puan kaybetsek de bu yarışı yine kazanacağız."

Tartışmak ayıptır

Gerets ve takım hakkında yapılan eleştiriler karşısında da sessizliğini bozan başkan yardımcısı, "Gol pozisyonuna girilmese, bu takım kötü oynasa eleştirileri haklı bulurum. G.Saray kaybettiği maçta dahi ligin en iyi oyununu çıkarıyor. Bu takımın futbolundan memnun olmasak en ağır eleştiriyi ilk ben yaparım. Gerets, bu takıma futbol oynatıyor ve yan gelip yatmıyor. Bu yüzden kimsenin konuşmaya hakkı yok. Sezon başından bu yana bir saniye bile 'Gerets'i göndersek mi?' tereddüdünde kalmadık. Bu hocayı tartışmak dahi ayıptır. Sadece üzerimizde şanssızlık vardı, bunu da yendik. Golcülerimiz de artık havasını buldu" dedi.

Kabze çok çalışmalı

Polat, yedek kaldığı için isyan eden ve 'Takımdan ayrılmayı dahi düşündüm' diyen Hasan Kabze'ye de şu uyarıları yaptı: "Biz Gerets'e güveniyoruz. Kim iyise sahaya o çıkar. Galatasaray'da forma giymek kimsenin tekelinde değil, aslanın ağzında. Bu Okan Buruk içinde, Hasan Kabze içinde geçerli. Hasan Kabze iyi çalışsın. Antrenmanda yan gelip yatarsa, Gerets onu yine keser. Zirveye çıkmak zordur, ancak zirvede kalmak daha da zordur. Hasan'ın bunu başarması gerekli. Bu yüzden Hasan Kabze daha çok çalışmalı" dedi.

Carrusca hayal kırıklığı

Arjantinli'nin alınmasından sonra, "Carrusca yıldız olacak" diyen Adnan Polat, bu konuda U dönüşü yaptı. Polat, "Carrusca beni çok şaşırttı. Açık ve net, Carrusca G.Saray için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bunu inkar etmem. Beklentilerimizi karşılamadığı bir gerçek. Ancak Carrusca'da gerçekten çok şanssız. Önünde Arda gibi bir yıldız var. Carrusca'nın yerine kimi getirsek, emin olun ki Arda'yı kesemezdi" diye konuştu.

Geçen yıl "14 Mayıs 20.45'te G.Saray Şampiyon" kehanetinde bulunup haklı çıkan G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat yine iddialı konuştu... Polat, bu kez de, "Mayıs'ta kupayı kim kaldıracak herkes görecek. Yine kupayı kaldıran biz olacağız. Bundan hiçbir tereddütüm yok" dedi. 4-0'lık Sakarya galibiyeti sonrasında, "Şanssızlığımızı kırdık" diye söze başlayan Polat, şöyle konuştu: "İnsanlar, bizim lige havlu attığımızı sandı. Ama daha yolun başındayız. Biz çok şey değişir dedik. Kimse şimdiden gelin güvey olmasın. Türkiye Ligi'nde kimse boşa inkar etmesin, en iyi futbolu oynayan takım Galatasaray'dır. 13 haftada 18 puan kaybetsek de bu yarışı yine kazanacağız."

Tartışmak ayıptır

Gerets ve takım hakkında yapılan eleştiriler karşısında da sessizliğini bozan başkan yardımcısı, "Gol pozisyonuna girilmese, bu takım kötü oynasa eleştirileri haklı bulurum. G.Saray kaybettiği maçta dahi ligin en iyi oyununu çıkarıyor. Bu takımın futbolundan memnun olmasak en ağır eleştiriyi ilk ben yaparım. Gerets, bu takıma futbol oynatıyor ve yan gelip yatmıyor. Bu yüzden kimsenin konuşmaya hakkı yok. Sezon başından bu yana bir saniye bile 'Gerets'i göndersek mi?' tereddüdünde kalmadık. Bu hocayı tartışmak dahi ayıptır. Sadece üzerimizde şanssızlık vardı, bunu da yendik. Golcülerimiz de artık havasını buldu" dedi.

Kabze çok çalışmalı

Polat, yedek kaldığı için isyan eden ve 'Takımdan ayrılmayı dahi düşündüm' diyen Hasan Kabze'ye de şu uyarıları yaptı: "Biz Gerets'e güveniyoruz. Kim iyise sahaya o çıkar. Galatasaray'da forma giymek kimsenin tekelinde değil, aslanın ağzında. Bu Okan Buruk içinde, Hasan Kabze içinde geçerli. Hasan Kabze iyi çalışsın. Antrenmanda yan gelip yatarsa, Gerets onu yine keser. Zirveye çıkmak zordur, ancak zirvede kalmak daha da zordur. Hasan'ın bunu başarması gerekli. Bu yüzden Hasan Kabze daha çok çalışmalı" dedi.

Carrusca hayal kırıklığı

Arjantinli'nin alınmasından sonra, "Carrusca yıldız olacak" diyen Adnan Polat, bu konuda U dönüşü yaptı. Polat, "Carrusca beni çok şaşırttı. Açık ve net, Carrusca G.Saray için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bunu inkar etmem. Beklentilerimizi karşılamadığı bir gerçek. Ancak Carrusca'da gerçekten çok şanssız. Önünde Arda gibi bir yıldız var. Carrusca'nın yerine kimi getirsek, emin olun ki Arda'yı kesemezdi" diye konuştu.

Bizi kimse yıkamaz

G.Saray deplasmanlarına ve maçlarına gitmediği için hakkında çeşitli spekülasyonlar çıkan Adnan Polat son olarak şunları söyledi: "Takımımızı polis gibi beklemeye gerek yok. Onlar oynayacak, biz çalışacağız. Biz yöneticilerimize güveniyoruz. Kimse bizi yıkmaya çalışmasın. Çünkü buna gücü yetmez. İçeride sevgisizlik ortamı falan yok. Biz bütünlük içinde yine başaracağız Adnan Sezgin'de Futbol A.Ş'nin başında gayet başarılı. Hurafelere gülüyorum. Ben G.Saray'ın işlerini hallediyorum. G.Saray bir tek futbol kulübü değil. Yönetimde kimseyle hiçbir problemim yok. Son 1 ayda işimiz için neredeyse tüm ülkeleri gezdim."

Bizi kimse yıkamaz

G.Saray deplasmanlarına ve maçlarına gitmediği için hakkında çeşitli spekülasyonlar çıkan Adnan Polat son olarak şunları söyledi: "Takımımızı polis gibi beklemeye gerek yok. Onlar oynayacak, biz çalışacağız. Biz yöneticilerimize güveniyoruz. Kimse bizi yıkmaya çalışmasın. Çünkü buna gücü yetmez. İçeride sevgisizlik ortamı falan yok. Biz bütünlük içinde yine başaracağız Adnan Sezgin'de Futbol A.Ş'nin başında gayet başarılı. Hurafelere gülüyorum. Ben G.Saray'ın işlerini hallediyorum. G.Saray bir tek futbol kulübü değil. Yönetimde kimseyle hiçbir problemim yok. Son 1 ayda işimiz için neredeyse tüm ülkeleri gezdim."

Kaynak: Hürriyet

F

fa77

Guest
10 numara planı

Galatasaray Yönetimi, Gerets'in istediği oyun kurucuyu kadrosuna katmak için düğmeye bastı. Sarı-kırmızılılar, devre arasında, hayal kırıklığı yaratan Carrusca veya İnamoto ile yollarını ayırarak bu transferi gerçekleştirecek.

Galatasaray'da Teknik Direktör Eric Gerets'in iki sezondur ısrarla istediği 10 numara transferi devre arasında yapılacak. Sarı - kırmızılı yönetim, Belçikalı hocanın, takımda, "beyin" görevini vereceği orta saha oyuncusunu kadroya katmak için planını hazırladı.

Yönetimin, 10 numara transferini bitirmek için, kadroya girmekte bile zorlanan Carrusca'nın yanı sıra İnamoto'yu gözden çıkardığı vurgulandı.
İdarecilerin, ilk olarak sezon başında 5 yıllık sözleşme imzalatılan Carrusca'yı bonservisi ile göndermeyi düşündüğü, bunun gerçekleşmemesi halinde Arjantinli futbolcunun kiralanacağı öğrenildi.

Ülker'in parası kasada

Cim-Bom, Carrusca'yı kiralayacak bir kulüp bulamazsa, sezon başında imzaladığı sözleşmesi 31 Mayıs 2007 tarihinde bitecek olan İnamoto ile yollarını ayıracak. Yönetim bu iki oyuncudan birini gönderdikten sonra listedeki 10 numara adaylarından en uygununu kadrosuna katacak. Ülker'in, Carrusca için verdiği 5 milyon doları kasasında beklettiği öğrenilen Galatasaray'ın, 10 numaralı pozisyonda oynayacak futbolcuyu bu parayla transfer edeceği bildirildi.

Kaynak: Milliyet

F

fa77

Guest
"Kabze kaptanımız olacak"

Galatasaray'ın Sakaryaspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada 2 gol atarak günün adamı olan Hasan Kabze'ye Başkan Özhan Canaydın, övgüler yağdırdı. G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Sakarya maçında Sarı-Kırmızılı takımı sırtlayan Hasan Kabze'ye övgüler yağdırırken genç futbolcu ise attığı gollerle özgüvenini kazandığını söyledi.

Başkan Canaydın, Hasan Kabze'nin geçen yıl attığı gollerle Sarı-Kırmızılı takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadığını belirterek, "Hasan Kabze, hem iyi oyuncu hem de çok iyi bir G.Saraylı. Önümüzdeki yıllarda da takımımızın kaptanı olmaya layık bir futbolcu." dedi. Başkan Canaydın, Hasan'ın Sakarya'ya 2 gol atarak kalitesini bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Hasan, geçen yıl attığı kritik gollerle şampiyonluğumuzda çok etkili olmuştu. Bu sezon sakatlıklar sebebiyle zor günler yaşadı. Ancak iyileşti ve yeniden gollerini atmaya başladı." diye konuştu.

Hasan Kabze'nin çok iyi bir Galatasaraylı olduğunun altını çizen Canaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hasan'ın Ç.Dardanel'den transfer edeceğimiz dönemde bonservisinde 100 bin Euro'luk bir pürüz vardı. Dardanelli yöneticiler, haklı olarak böyle kaliteli ve genç bir oyuncunun bonservis bedelinde bir türlü indirime yanaşmıyorlardı. Bu pürüz sebebiyle transfer çıkmaza girmişti. Tam o sırada odama Hasan girdi ve Galatasaray'a transfer olmak için bu rakamı cebinden ödemeye razı olduğunu söyledi. Tabii bu davranışı beni çok gururlandırdı. Onun bu hareketinden sonra pürüzleri giderip Hasan'ı kadromuza dahil ettik."

Canaydın, Hasan gibi yürekten Galatasaraylı olan bir futbolcunun önümüzdeki yıllarda Sarı-Kırmızılı takımda kaptan olmaya layık olduğunu belirterek, "Hasan Kabze gibi genç oyuncular bizim geleceğimiz. Galatasaray'da geldiği günden itibaren en ufak bir sorun çıkarmadı. İnşallah onun gibi karakterli bir oyuncunun gelecekte takımın başında sahaya kaptan olarak çıkmasını arzuluyorum." diye konuştu.

Kaynak: Zaman

F

fa77

Guest
Ergün'ün forma aşkı

Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe, formayı tekrar giyebilmek için çok çalıştığını söyledi.

Tecrübeli futbolcu Ergün, son dönemdeki performans düşüklüğü ile ilgili olarak, "Tam forma şansı bulduğum anda sakatlık geçirdim. Geçen seneden beri malesef bir futbolcu için kötü olabilecek herşeyi yaşıyorum. Kendimi iyi hissettiğim zamanlar da hep sakatlık geçirdim. Bunun tabiki üzerimde çok büyük etkileri var. Ama hala çalışmalarıma yılmadan devam ediyorum. En son Denizlispor maçında sakatlanmıştım, ama şu anda bir sakatlığım yok. Kendimi çok iyi hissediyorum ve tekrar formayı giyebilmek için çok çalışıyorum" dedi.

Sakatlığının nedenleri ile ilgili olarak da Penbe, "Sakatlıklar hakkında bir çok yorum yapılıyor. Kendine iyi bakmıyor veya gece hayatı yüzünden şeklinde konuşulabiliyor. Ben evli bir insanım ve çok da profesyonelim. Uzun yıllarda Galatasaray camiasına hizmet ediyorum. Bir futbolcunun kendisine nasıl bakabileceğini en iyi bilenlerden bir tanesiyim. Futbolcunun dönem dönem talihsizlikler yaşadığı oluyor ve ben de bunlardan birini yaşıyorum. İki sezon önce başlayan bel sakatlığım vardı. Gerçekten bir futbolcu için kötü sonuçlar getirebilecek bir sakatlık. Önümüzde bir çok maç var ve tekrar o formayı almak için tüm çabamı göstereceğim" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın bu sezon gol yollarında sıkıntılar yaşadığını ifade eden Penbe, "Çok gol pozisyonuna giriyoruz. Kaybettiğimiz maçlara baktığınızda bir çok gol pozisyonundan yararlanamadığımız görülüyor. Geçen sezon da çok pozisyona giriyorduk ama bunları değerlendiriyorduk. Bu sene böyle bir sıkıntımız var. Yalnız bu sıkıntıyı sadece biz değil, rakiplerimiz Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe de yaşıyor. Onlar da bu sebeple çok puan kaybettiler. Lig inanılmaz kötü başladı. Geçtiğimiz 13 haftada bütün takımlar çok puan kaybetti. Sonuçta bu ligin en iddaalı ekiplerinden biriyiz. Geçen sene de bunu şampiyon olarak ispatladık. Yine hedefimiz şampiyon olmak ve bunu da başaracak güçteyiz" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcu Ergün Penbe, sakatlığının olmadığı haftalarda Eric Gerets'in kendisini takıma almaması ile ilgili olarak, "Gerets'le aramda bir sorun yok. En azından ben öyle biliyorum. Takıma almaması tamamen onun takdiridir. Sonuçta ortak bir başarı için çalışıyoruz. Ama o formayı giyene kadar mücadelemi sürdüreceğim. Benim 13. senem ve Galatasaray'da çok büyük başarılara imza attım. Sahada o formayı giyememek ve yedek kalmak çok zoruma gidiyor" yorumunu yaptı.

Takımda yedek kalmasının kendisini yıldırmadığını belirten Penbe, "Galatasaray'a ve Milli Takım'a hizmet etmeye devam edeceğim. Ama öncelikle ilk hedefim o formayı burada kazanmak. Bunun için çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde Gerets'in kendisini sol bekte oynatmasına ilişkin ise Ergün Penbe, "Hocam benim nasıl bir futbolcu olduğumu biliyor. Kendisi PSV'de teknik direktörken de karşılıklı maçlarda oynamıştık. Sadece sol bekte oynayan bir futbolcu değilim. Ön liberoda ve orta sahanın solunda da oynuyorum. Yani farklı yerlerde oynayabilen bir oyuncuyum. Sonuçta hocamız benim performansımı yeterli bulmadığı için oynatmıyor. Hocamızın gözüne girebilmek için çok çalışmak lazım. Benim futbolculuğumdan yana bir korkum yok. Herkes nasıl bir futbolcu olduğumu biliyor. Ben yine çalışmalarıma devam edeceğim. Parmağımı hocanın gözüne sokup, o formayı almaya çalışacağım" dedi.

Kaynak: DHA

shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8