Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Afrika Mutfagi

selçuk

Co Admin
Local time
20:29
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Malzemeler:

Yağ (Rafine) 4 çorba kaşığı
Tavuk (Dört parçaya bölünmüş) 1 adet
Salam (Dilimlenmiş) 225 gr.
Soğan (Kıyılmış) 2 adet
Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 4 adet
Tuz 2 silme çay kaşığı
Karabiber Yarım silme çay kaşığı
Yeni bahar Yarım silme çay kaşığı
Domates (Soyulmuş ve kıyılmış) Yarım kilo
Domates suyu 1,5 bardak
Taze fasulye 100 gr.
Pirinc 1 su bardağı


Yapilisi:
Yağı geniş bir tencerede eritip tavukları kızartın.
Tavukları tencereden çıkartın, içine salamı, soğanı, kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve yeni baharı atın.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanları kavurun.
Domatesi ve domates suyunu katın. Kaynatın, sonra tavukları koyun ve üzerine taze fasulyeyi serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Bu arada, tuzlu suda pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Pirinci, domates karışımına katın ve suyunu çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
 

selçuk

Co Admin
Local time
20:29
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Lokma Tatlisi (Bati Afrika)

Malzemeler:

Un 18 çorba kaşığı (175 gr.)
Kabartma tozu 1,5 silme çay kaşığı
Tuz Bir çimdik
Yumurta 1 adet
Süt 1 bardak
Vanilya 1 silme çay kaşığı
Portakal esansı Birkaç damla
Yağ (Kızartma için)
Pudra şekeri (Servis için)


Yapilisi:

Bir kap içinde unu tuz ve kabartma tozuyla karıştırın.
Yumurtayı süt, vanilya ve portakal esansı ile birlikte iyice çalkalayın.
Süt karışımını bulamaç yapıncaya kadar azar azar unun üzerine dökün.
Derince bir tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın (bir lokma ekmek atıldığında, ekmek kahverengi olacak şekilde kızarmalı).
Kızgın yağın içine bir çay kaşığı hamur atın ve nar gibi kızartın.
Yağdan çıkardığınız kızarmış hamurları bir peçete kâğıdında süzün.
Üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.

*Meyveli lokma: Kızartmadan önce hamurun içine kıyılmış dört iri muz veya 3 portakalın dilimlerini karıştırabilirsiniz
 

selçuk

Co Admin
Local time
20:29
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Marmelat (Bati Afrika)

Malzemeler:

Mürdüm eriği ( Kuru) 500 gr.
Tozşeker 4,5 bardak
Limon suyu 1 limondan


Yapilisi:

Kuru mürdüm eriğini yıkayın. Bol suyla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra tel süzgeçten geçirerek şekeri katın ve şeker eriyip koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Şeker koyulaşınca limon suyunu katın ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.

*Soguduktan sonra,hava almayacak sekilde cam kavanozda ve günes isigi görmeyen serin bir yerde muhafaza ederseniz daha uzun ömürlü olur.
 

selçuk

Co Admin
Local time
20:29
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Börülceli Ton Baligi

Malzemeler:

Böğrülce Yarım kilo
Su (Sıcak) 4,5 bardak
Soğan (Doğranmış) 1 adet
Domates (İri, Kabuğu soyulmuş ve doğranmış) 1 adet
Kırmızı biber (Acı, dövülmüş) 3 adet
Salça 2 silme çorba kaşığı
Mısırözü yağı 3 çorba kaşığı
Ton Balığı 1 konserve
Tuz Biber
Muz (Ham, Doğranmış) 2 adet
Mısırözü yağı (Kızartma için)


Yapilisi:

Börülceyi yıkayıp sıcak suyla birlikte bir tencereye koyun ve iki dakika kaynatın, ateşten indirerek 2 saat kadar dinlendirin, sonra suyunu süzün.
Yeni su koyarak tekrar kaynatın ve kaynadıktan sonra ağzını kapayarak ağır ateşte pişirin. Börülce piştikten sonra içine soğanı, domatesi, kırmızı biberi katın ve 15 dakika kadar pisirin. Eğer börülce suyunu çekerse biraz kaynar su koyun.
Börülceyi karıştırarak salçayı, yağı ve ton balığını katın.
Tencerenin kapağını kapadıktan sonra hafif ateşte 10 dakika daha pişirin. Sonra tencerenin kapağını açın ve karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kaynatın. Tuzunu biberini ayarlayın.
Muz dilimlerini tuzlayın.
Tavanın içine bolca yağ koyup muz dilimlerini nar gibi kızartın.
Sonra kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün.
Böğrülceli ton balığını kızarmış muzla birlikte servis yapın.
 

selçuk

Co Admin
Local time
20:29
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Naneli & Biberli Kuzu Budu (Güney Afrika)

Malzemeler:

Kuzu butu (kemikleri ayrılmış) 2 kg.
Yeşil pul biber 3 çay kaşığı
Karabiber 2 çay kaşığı
Sarmısak 5 diş
Biberiye (taze) 1 tutam
Nane (taze) 2-3 tutam
Şarap Sirkesi (veya limon suyu) 3 kaşık
Soya sosu 3 kaşık
Dijon Hardalı 2 kaşık
Tuz


Yapilisi:

Eti soğuk suda yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Biberleri havanda dövün ve üçte ikisini bir kenara ayırın.
Sarmısağı kıyın. Biberiyeyi ve naneyi yıkayın, kurumaya bırakın, ve yapraklarını koparın.
Bütün bunları sirke veya limon suyu veya soya sosuyla karıştırın.
Kuzu etini bu karışımın içinde bir gece bekletin.
Eti sostan çıkarın ve fazla suyunu alın, sosu bir kenara ayırın.
Fırını 180 derece kızdırın.
Bu arada, hardalı butun üstüne yayın, ve geri kalan biberleri üstüne serpiştirin. Eti dörtgen fırın kabına yerleştirin. Sosu ekleyin, fakat doğrudan etin üstüne dökmeyin. Fıında 90 dakika pişirin.
Eti servis yapmadan önce biraz soğumasını bekleyin.

*Etler sosa tamamen bulanmis olarak servis yapilmali.

Firinda Sütlac (Bati Afrika)

Malzemeler:
1lt süt
100gr şeker
100gr dövülmüş şamfıstığı
25gr uzun kulaklı pirinç
25 gr ince kıyılmış badem


Yapılışı:

Süt kaynama noktasındayken pirinci atın.
Tencerenin kapağını kapayın ve arada sırada karıştırarak koyulaşıncaya kadar ağır ateşte pişirin.
Şekerini ilave edin ve 1 dakika daha tıkırdatarak soğumaya bırakın.
Badem ve şam fıstıkla süsleyerek soğuk servis yapın.
 

selçuk

Co Admin
Local time
20:29
Katılım
1 Mart 2006
Mesajlar
160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Nisastali Kek

Malzemeler:
200gr nişasta
1 adet yumurta
1 bardak pudra şekeri
50gr un
1 bardak süt
75gr tereyağı
65gr hindistancevizi
2,5 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çimdik tuz
Vanilyalı dondurma (Servis için )


Yapılışı:

Nişastayı bir kasenin içine koyun, sütü ve yumurtayı çırparak karıştırın, sonra 5 dakika dinlendirin. Başka bir kasede pudra şekeri ile yağı bulamaç halini alıncaya kadar çırpın, içine nişasta karışımını ve hindistancevizini ekleyin.

Karışımı iyice çırpın. Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin, sonra nişasta hamurunun içine katın. Vanilyayı ilave edin.

Bir tepsiyi hafifçe yağlayıp unlayın. Karışımı tepsiye koyun ve önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 40 dakika veya kek altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
Kare şeklinde kestikten sonra vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst