Neler yeni

Welcome to SATBİL FORUM PAYLAŞIM

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Bir Satbil Forum Efsanesi

Satbil Reklam Alanı

Satbil Forum Reklam

Kanser yapan 3 madde

murat

New member
Local time
08:46
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
56
49386.jpg
Alışveriş yaparken, aldıklarınızın mutlaka içeriğini okuyun ve bu 3 maddeden uzak durun. Çünkü onlar kanser yapıyor...
Gıdalarda çok kullanılan 3 madde kansere yol açabiliyor ve ölümlere neden oluyor. ABD ve İngiltere'de yasak olan sodyum benzoat, aspartam ve siklomat, Türkiye'de turşudan bisküviye kadar pek çok gıdaya konuluyor. Gıdalarda kullanılan 3 katkı maddesi kansere ve hastalıklara yol açıp, ölümlere neden olabiliyor.

Gıdalara katıldığında zehirli maddelere dönüşen bu katkı maddeleri, 3 E olarak adlandırılıyor:

E 221 Sodyum Benzoat,
E 951 Aspartam ve
E 952 Siklomat

Bu üç ürürün daha az kullanılmaya özen gösterilmesi ve market alışverişlerinde ürünlerin üzerlerinin mutlaka okunması gerekiyor.

EGZOZ GAZINDA DA VAR

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV), 3 ayda bir çıkardığı “Ispanak”adlı dergi, bu konuda bir araştırma yaparak, katkı maddesi kullanan insanları uyarmaya çalıştı. Bu üç katkı maddesiyle ilgili verilen bilgiler şöyle: Benzoik asitten oluşan Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı içeceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı bisküvi ve alkolsüz içeceklerde küflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor.

Bu madde, sitrik asit ile birleşerek Benzen’e dönüşüyor. Benzen sigara ve egzoz gazında da bulunan bir kanserojen madde. Dünyada birçok bilimsel merkez benzoatlarla ilgili çalışmaları geliştirmiş ve bunlar sonuçlanana kadar kullanılması önerilmiyor. AB maddenin kullanımına sınır getirdi. Türkiye’de ise birçok gıda maddesinde yer alıyor. Ancak miktarları konusunda yapılan bağımsız denetimler hakkında bir bilgi bulunmuyor.

ALZHEIMER’A YOL AÇIYOR

Suni bir tatlandırıcı olan aspartam, çay şekerinden 200 kat daha tatlandırıcı bir madde. Aspartamın içinde bulunan fenil alanin ve metanol, vücutta bağırsaklardan emildikten sonra çok zehirli bir madde olan formaldehite dönüşüyor. Formaldehit kanserojen olarak biliniyor ve piyasada diyet içeceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazır gıdalarda, bir çok diyet ürününde, soslarda bulunuyor.

40 mg/kg dozu aşıldığında hamile kadınlarda düşüklere, beyin anomalilerine, zeka geriliklerine yol açıyor ve ileri yaşlarda Alzheimer hastalığına da neden oluyor. Kısa dönemde dikkat dalgınlığı, geçici hafıza kayıpları, görme bozuklukları ve kronik yorgunluk sendromu ortaya çıkabiliyor. Araştırmalarda aspartamın vücuttaki serotonin maddesini etkileyerek davranış bozukluklarına neden olduğu gösteriliyor. Uzun dönemde ise lösemi, lenf kanseri ve böbrek kanserlerine neden olabiliyor.

TÜRKLER'İN GÜNAHI NE?

Siklomat ise içeceklerde ve diyet ürünlerinde kullanılan çok kuvvetli bir suni tatlandırıcı. Yüksek dozda ve uzun süre alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol açıyor. ABD ve İngiltere’de yasaklanmasına rağmen Türkiye’de kullanılıyor.

10 YIL DENETLENMESİ GEREK

Hacettepe Üniversitesi Kanser Kurumu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Güllü, katkı maddelerinin bilim camiası olarak hiç birini sevmediklerini söyledi. Güllü, “Bu maddelere onkologlar asla sıcak bakmazlar ve uyarırlar. Ama özellikle bu üç katkı maddesi için elimizde bir bilimsel kanıt olması gerekiyor. En azından bin kişinin bu maddeler için 10 yıl denetlenmesi gerekiyor. Elimizde böyle bir çalışma yok. Kesin konuşamayız ama ‘kanser yapabilir’ diyebiliriz" dedi.

TARIM İLAÇLARI KESİN KANSER YAPIYOR


Güllü, tarım ilaçlarının kesin kanser yaptığını belirterek, insanların bu katkı maddelerini içeren ürünleri tercih etmemeleri gerektiğinin vurgusunu yaparak, “Her şey orijinal, organik haliyle tüketilmeli. Suni gübreyle yetiştirilmiş gıdalardan da yemesinler. İçeriğine baksınlar ve mümkünse almasınlar. Konserve de tercih edilmemeli" dedi.
Diğer ülkelerde yasaklanan maddelerin Türkiye’de kullanılmasına ilişkin de “Bunun başka bir yolu varsa biz de kullanmayalım. Onlar istemiyorlar ve kullanmıyorlar. Ya da o maddelerin yerine kullanılacak başka bir yol buldular. O yolu biz de bulalım" diye konuştu.
alıntı
 

murat

New member
Local time
08:46
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
56
Kanserde genlerin rolü

56872.jpg
Sigara kanseri tetikleyen unsur. Ancak işin içinde genler de var...
Nature dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, bazı sigara tiryakilerinin akciğer kanserine yakalanmaları ihtimalleri diğerlerine oranla daha yüksek.
t.gif
20080403125249080403cig203.jpg

Araştırmaya göre, bazı kişilerin daha kolay sigara tiryakisi olmasında da genlerin etkisi var
Araştırma, bunun nedeni olarak DNA yapılarını gösteriyor.
Araştırmaya göre, bazı kişilerin daha kolay sigara tiryakisi olmasında da genlerin etkisi var.
Uluslararası bilim adamlarından oluşan üç ekibin yürüttüğü çalışmada, kromozom 15 üzerindeki iki değişkene işaret ediliyor.
Bu değişkenlerin genel nüfusta oldukça yaygın olduğu, ancak sadece sigara içen ya da geçmişte içmiş kişilerde akciğer kanseri riskini arttırdığı belirtiliyor.
Sigara içen ya da içmiş kişilerin her iki değişkeni de taşımaları halinde, akciğer kanserine yakalanmaları riskinin yüzde 70-80 dolayında olduğu ifade ediliyor.
Tek bir değişkeni taşıyanların ise kanser riskinin yüzde 28 civarında olduğu belirtiliyor.

t.gif
AKCİĞER KANSERİ
Kanserin en bilinen türlerinden biri
Her 10 akciğer kanserinden 9'u aktif ya da pasif sigara içiciliğinden kaynaklanıyor
Sigara tiryakilerinin yarıdan fazlası akciğer kanseri ya da sigara tüketiminden kaynaklanan başka bir rahatsızlık sonucu ölüyor
Sigara içenlerin dörtte biri 35 ila 69 yaşlarında ölüyor


Bilim adamları, kilit değişkenlerin akciğer kanseri riskini tam olarak nasıl etkilediği konusunda farklı görüşlere sahip.
İzlandalı deCODE Genetics firmasından bilim adamları, çalışmalarının değişkenleri taşıyan insanların sigara içmeye başladıktan sonra tiryaki olmaları ihtimalinin diğerlerine oranla daha yüksek olduğuna işaret ettiğini söylüyor.
Ancak Kanser Araştırmaları Enstitüsü, Cambridge Üniversitesi ve John Hopkins Üniversitesi'nden bilim adamları değişkenlerin tütünle doğrudan etkileşime girdiğini ve akciğer kanserine yol açtığını belirtiyor.
(Kaynak: BBC)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst