Chimichuri Soslu Dana Fileto
Mutfak Meksika
Porsiyon 2 kişilik
Malzemeler Miktar
Dana fileto 2x150gr
tuz yeterince
karabiber yeterince
kekik yeterince
sıvı yağ yeterince
Yapılışı :
Filetoları yağlayın. Tuz ve karabiberle baharatlayıp, Yarım saat bekletin.
Izgaraya yerleştirin. Baklava dilimi şekli vermek için aynı yüzü 45 derece çevirerek yerleştirip biraz daha pişirin. Arka yüzününe de aynı işlemi uygulayın.
Chimmichuri Sosu
Malzemeler Miktar
Yeşil dolmalık biber 3 adet
Kırmızı dolmalık biber 3 adet
Kuru soğan 1 adet
Sirke 3 y.k.
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Tuz 1 y.k.
Yapılışı:
Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Bunları bir tavaya yağ koyup hafif sote edin. Sirkeyi ekleyip ocaktan alın.
Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın.
Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider. İşte guacomole tarifi:
Malzemeler Miktar
Avakado 4 adet
Marul yaprağı 3 adet
Yeşil limon 1 adet
Domates 1 adet
Kuru soğan 1 adet
Yapılışı:
Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin. Limonun kabuğunu da üzerine rendeleyin. Yarım limon suyu ekleyin. Marul yapraklarını incecik kıyın. Orta boy domatesin çekirdeğini çıkarın, bunu ve kuru soğanın yarısını küçük küp şeklinde doğrayın. Hepsini karıştırın. Yeşil bir püre gibi görünecektir. Etin yanına iki kaşık koyun ve servis yapın.
Mutfak Meksika
Porsiyon 2 kişilik
Malzemeler Miktar
Dana fileto 2x150gr
tuz yeterince
karabiber yeterince
kekik yeterince
sıvı yağ yeterince
Yapılışı :
Filetoları yağlayın. Tuz ve karabiberle baharatlayıp, Yarım saat bekletin.
Izgaraya yerleştirin. Baklava dilimi şekli vermek için aynı yüzü 45 derece çevirerek yerleştirip biraz daha pişirin. Arka yüzününe de aynı işlemi uygulayın.
Chimmichuri Sosu
Malzemeler Miktar
Yeşil dolmalık biber 3 adet
Kırmızı dolmalık biber 3 adet
Kuru soğan 1 adet
Sirke 3 y.k.
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Tuz 1 y.k.
Yapılışı:
Biberleri ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Bunları bir tavaya yağ koyup hafif sote edin. Sirkeyi ekleyip ocaktan alın.
Tabaklara etleri yerleştirip üzerlerine bu sosu yayın.
Bu etin yanında Guacomole ve kırmızı şarap iyi gider. İşte guacomole tarifi:
Malzemeler Miktar
Avakado 4 adet
Marul yaprağı 3 adet
Yeşil limon 1 adet
Domates 1 adet
Kuru soğan 1 adet
Yapılışı:
Avakadoların çekirdeklerini çıkarıp, bir kabın içine rendeleyin. Limonun kabuğunu da üzerine rendeleyin. Yarım limon suyu ekleyin. Marul yapraklarını incecik kıyın. Orta boy domatesin çekirdeğini çıkarın, bunu ve kuru soğanın yarısını küçük küp şeklinde doğrayın. Hepsini karıştırın. Yeşil bir püre gibi görünecektir. Etin yanına iki kaşık koyun ve servis yapın.